Skip to main content
Unga studenter som skrattar tillsammans. Foto.

Engagera dig i studentkåren

Engagera dig i studentkåren

Som student vid Campus Helsingborg får du dubbelt så mycket studentliv. I Helsingborg, som är en ung och växande studentstad, finns det goda studentlivet alltid runt hörnet. Förutom allt engagemang och studentliv i Helsingborg finns aktiviteterna i Lund och Malmö alltid runt knuten.

När du börjar studera på Campus Helsingborg kan du bli medlem i någon av de studentkårer som finns på universitetet. Studentkårerna arbetar för att din utbildning ska hålla hög kvalitet och för att du ska få det så bra och roligt som möjligt under studietiden.

Det är inte obligatoriskt att vara med i en studentkår, men det är en chans för dig att vara med och påverka din studiesituation. Om du är student vid Campus Helsingborg är det oftast Ingenjörssektionen, Samhällsvetarkårens Helsingborgssektion Agora eller Humanistiska och Teologiska studentkåren (HTS) som du kommer i kontakt med.

Ett medlemskap i Studentlund ger dig tillgång till bostäder, nattklubbar, intressanta föredrag, utbildningsbevakning och flera stipendier och rabatter. Du får också tillgång till de sociala aktiviteterna som nationerna ordnar.

Lunds universitets studentkårer (LUS) är samarbetsorganisationen för alla studentkårer vid Lunds universitet.

Länkar till studentkårernas webbplatser:

Det finns en studentförening för alla

Förutom våra studentkårer finns det flera olika studentföreningar att engagera sig i. För sångfåglar rekommenderas Helsingborgs studentkör, medan den radiosugne kan bege sig till Stampus FM.

Information om studentföreningarna i Helsingborg 

Mer om studentlivet vid Lunds universitet

Lunds universitets webbsida om studentlivet

Det internationella universitetet

Du kan bli en av de mer än 1300 studenter som varje år åker på utbytesstudier.

Information om utbytesstudier på Lunds universitets webbplats

Page Manager: sanna.trygg@ch.lu.se | 2019-05-10