Studentboende

Studentboende

Helsingborg är en studentvänlig stad. Det betyder att staden aktivt deltar i att alla studenter ska känna sig välkomna och få den hjälp de behöver. Som nybliven student kan det ofta vara svårt att veta hur man ska gå tillväga för att hitta bostad.

Boende i Helsingborg

Helsingborgsstudent.se hittar du kontaktuppgifter till alla studentboenden i Helsingborg. Utöver studentlägenheter finns privata fastighetsägare som har hyreslägenheter i Helsingborg.

Frågor om bostäder för dig som student?

Kontakta Helsingborgs stad via e-post studentbostad@helsingborg.se eller ring Helsingborg kontaktcenter på tel: 042-10 50 00.

Studenterna berättar om sina boenden

Furutorpsgatan/Södergatan i Helsingborg

Östra Vallgatan i Helsingborg 

Boende i Lund

Att få tag i boende i Lund kan vara en utmaning, särskilt vid terminsstarten. Om det är första gången som du har antagits till studier vid Lunds universitet ska du ställa dig i kö så fort du har fått ditt antagningsbesked. 

Genom att betala in medlemsavgift till Studentlund.se finns möjlighet att söka studentboende i Lund via AF Bostäder.se. Du ställer dig i bostadskön genom att göra en bostadsansökan via AF Bostäders webbplats. Vanligtvis godkänns din ansökan direkt och du kan söka bostäder – med hjälp av din kötid, som motsvarar tidpunkten för ansökan.

Bopoolen.nu är en bostadsförmedling som Lunds universitets studentkårer driver. Där går det att söka och skapa annonser, både för dig som söker bostad och för dig som vill hyra ut. 

Fler bostadstips på Lunds universitets webbplats

Sidansvarig: sanna.trygg@ch.lu.se | 2021-04-28