Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kickstarta din studietid

Vid varje ny höstterminsstart arrangerar studentkårerna välkomstveckor för att ta emot dig som ny student på Campus Helsingborg. Välkomstveckorna går under lite olika namn som exempelvis inspark, novischveckor eller nollning, men konceptet bakom dem alla är detsamma – att välkomna nya studenter och se till att det blir en bra start.

Under insparken träffar du dina framtida kursare, nya studenter på andra program, samt studenter som redan läst minst ett år, så kallade faddrar. Faddrarna finns till för att lära dig allting praktiskt som du kan behöva veta om studierna och studentlivet och Campus Helsingborg.

Att ta del av insparken är helt frivilligt, men skulle du fråga de flesta studenter så är det en tid som många minns tillbaka på som en av höjdpunkterna under sitt studentliv. Det är en tid då du kan träffa nya vänner och upptäcka Helsingborg och allt vad staden har att erbjuda. Det är ett sätt att välkomna dig som ny student på universitetet med stöttning, vägledning, gemenskap och massor av kul event – allt för att du ska trivas från första stund!

Introduktionsveckor vid Campus Helsingborg

Du hittar mer information om introduktionsveckorna på respektive studentkårs webbplats.

Agoras novischveckor.

Ingenjörssektionens nollning.

Studenter samlade vid Gröningen under inspark. Foto
Studenter som hejar under inspark. Foto.
Grupp av studenter i rosa faddertröjor under inspark. Foto.
Dansande studenter på Campus innergård under inspark. Foto.
Utklädda nollningsledare på Gröningen vid solnedgång. Foto.
Insparksledare för Agora under inspark. Foto.