Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lär känna studentföreningarna

Studentkårerna och -föreningarna finns till för att du ska få ut så mycket som möjligt av din studietid och hjälper till med både nytta och nöje. Oavsett om du vill dansa tills solen går upp, förbereda dig för din framtida karriär eller bara umgås med andra studenter finns en kår eller förening för dig!

Kårer och föreningar som verksamma för studenterna på Campus Helsingborg. Länkarna öppnas på deras respektive webbplatser. 

FAQ om studentföreningar, studentkårer och annat relaterat

En studentkår företräder studenter vid specifika utbildningar på universitetet och ansvarar för att kvalitetssäkra utbildningarna och hjälpa studenter vid eventuella tvister eller problem. Utöver det universitetsrelaterade ansvaret står studentkårerna även för en mängd olika aktiviteter och evenemang för att förgylla din tid som student utanför pluggets väggar.

En studentförening är däremot helt fristående universitetet och arrangerar därmed uteslutande aktiviteter som sker utanför plugget för att du ska få det så bra och roligt som möjligt. Gemensamt för dem båda är dock att de drivs av studenter för studenter.

Nationerna har som främsta uppgift att främja det sociala livet utanför studierna. Deras breda utbud av aktiviteter inkluderar matservering, pubar och nattklubbar. Utöver detta erbjuder de även olika idrotter, nationstidningar, radioprogram, körer, stipendier och bostäder för att skapa en mångsidig och engagerande studiemiljö.

I Helsingborg finns det ingen nationstradition, men i Lund finns det 13 olika nationer. Läs mer på Studentlunds webbplats om nationerna.

Studentlund utgörs av studentkårerna, Akademiska Föreningen och nationerna och finns för dig som inskriven vid Lunds universitet. Ett medlemskap här ger dig tillgång till hela Lunds, inklusive Helsingborgs, studentliv. Som medlem får du tillgång till bland annat:

  • Bostäder
  • Nattklubbar
  • Intressanta föredrag
  • Utbildningsbevakning
  • Flera stipendier och rabatter

Det är inte obligatoriskt att vara medlem, men det är en chans för dig att vara med och påverka din studiesituation samt ta del av de aktiviteter som arrangeras.

Ett medlemskap – hela studentlivet.

Studentlunds webbplats