Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skolsamverkan

Campus Helsingborg arbetar för att inspirera unga personer att studera vidare och att minska steget in i universitetsvärlden. Under åren har vi arbetat med flera projekt för att nå ut till skolungdomar i regionen och välkomnar nya samarbeten.

Samverkan med dig som lärare eller studie- och yrkesvägledare på gymnasiet kan ske i många olika former. Det kan vara genom att ni besöker oss på universitetet eller att studenter besöker er på skolan. Samverkan kan också ske i form av kompetensutveckling av lärare och studievägledare. 

Besöka Campus Helsingborg

Är ni nyfikna på alla utbildningar på Campus Helsingborg eller hur det ser ut i våra lokaler ordnar vi varje vår Öppet hus för att visa våra utbildningar och studiemiljöer. Här kan elever träffa både studenter och studievägledare för att få en uppfattning om livet som student på Campus Helsingborg. 

Är ni nyfikna på en specifik utbildning kan ni även vända er direkt till ett ämnesområde, en fakultet eller institution. 

Besök Vattenhallen Science Center vid Campus Helsingborg

Välkommen med din skolklass för ett inspirerande besök med vetenskap i fokus! Vi labbar, löser problem och experimenterar under två timmar tillsammans. Aktiviteterna leds av våra duktiga pedagoger och studentguider från universitetet. Välj bland olika temabesök eller låt oss förbereda blandade aktiviteter i ett inspirationsbesök! 

Läs mer om hur ett besök på Vattenhallen vid Campus Helsingborg fungerar på Vattenhallens webbplats

Om Vattenhallen Science Center

Vattenhallen är ett science center vid Lunds universitet som bedriver rekryteringsaktiviteter och utåtriktad verksamhet, i samarbete med forskare och näringsliv. Vattenhallen vill uppmuntra skolor att ge sina elever möjlighet att på ett lustfyllt sätt bekanta sig med teknik och naturvetenskap och samtidigt inspireras och motiveras till att på sikt söka sig till högre utbildning. Sedan 2019 har Vattenhallen verksamhet på Campus Helsingborg och erbjuder ett urval av aktiviteter från Vattenhallen i Lund som inspirerar och roar elever i Helsingborg med omnejd.