Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Karriär

Som student på Campus Helsingborg får du stora möjligheter att knyta kontakter med näringsliv och organisationer redan under din studietid.

Stor grupp studenter och företag minglar
Jobbmingel arrangerat av Campus Vänner, Helsingborgs stad och MiH Student.

Nära till näringslivet

Utbildningarna på Campus Helsingborg har alla nära kontakt med olika företag och organisationer och arbetar aktivt med ett ömsesidigt utbyte. Flera utbildningar har praktikkurser, verksamhetsförlagd utbildning eller möjlighet att skriva examensarbete tillsammans med företag. Dessutom arrangeras det regelbundet gästföreläsningar, seminarier och workshops inom kurserna med företrädare från näringslivet, där du kan ta del av deras kunskap och erfarenheter.  Närheten till näringslivet gör att du som studerar på Campus Helsingborg redan kan ha en fot i arbetslivet när du tar examen. 

Campus Vänner bygger broar

Campus Vänner är en ideell organisation som verkar för att stärka relationerna mellan studenter på Campus och näringslivet i nordvästra Skåne. Organisationen arrangerar olika evenemang och aktiviteter för att främja samarbetet mellan studenter och företag – helt enkelt för att agera brobyggare för att du som student ska kunna skapa betydelsefulla och inspirerande kontakter för framtiden. Genom att ta del av Campus Vänners karriärrelaterade aktiviteter kan man få värdefulla kontakter och insikter i olika branscher, vilket kan hjälpa till att förbereda sig för framtida karriärmöjligheter.

Mer om Campus Vänners verksamhet.

MiH Student – Marknadsföreningen i Helsingborgsregionens sektion för studenter

Genom MiH Student kommer du i kontakt med näringslivet i Helsingborg och kan skaffa värdefulla erfarenheter under studietiden. Föreningen erbjuder olika event och föreläsningar om ämnen som hållbar affärsutveckling, entreprenörskap, marknadsföring och kommunikation. Utöver det erbjuder föreningen även mentorskap, företagsbesök, interaktiva föreläsningar och workshops – allt för att du som student ska få lära känna företag bättre och knyta kontakter.

Aktuella evenemang av MiH Student.

Arbetsmarknadsdagar

På Campus Helsingborg anordnas två arbetsmarknadsmässor av studentkårerna, en för ingenjörer och en för samhällsvetare, båda med syfte att ge studenter möjlighet att träffa potentiella arbetsgivare och få värdefull erfarenhet av rekryteringsprocessen. Arbetsmässorna är ett utmärkt tillfälle för studenter att nätverka med företag och organisationer inom olika branscher och få information om praktikplatser, traineeprogram, extrajobb och karriärmöjligheter efter utbildningen. Det sker ofta andra aktiviteter som inspirationsföreläsningar, workshops och CV-granskning under dagen för mässan. 

Starta företag med VentureLab 

VentureLab är en del av Lunds universitet som riktar sig till studenter och arbetar för att uppmuntra entreprenörskap och hjälpa studenter och nyexaminerade som som vill utveckla en affärsidé eller starta eget. VentureLab erbjuder inspirationsaktiviteter, idé- och affärsutveckling och driver en studentinkubator på Mindpark i Helsingborg och Ideon i Lund.

Mer om vad VentureLab erbjuder.