Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Så hittar du boende

Borta bra men hemma bäst. Att ha ett boende som du trivs i är viktigt, särskilt om du flyttar till en ny stad. I Helsingborg är det enkelt att få studentboende, och det finns flera att välja bland, alla med sina egna fördelar. Vad som passar dig bäst kan bara du svara på.

Studentlägenhet med möbler. Foto
Studentlägenhet på Furutorpsgatan i Helsingborg

Boende i Helsingborg

I Helsingborg finns ingen gemensam bostadskö, därför måste du söka boende direkt via den fastighetsägare du vill bo hos oavsett om det gäller en studentlägenhet eller lägenhet på övriga bostadsmarknaden. 

Om du vill bo i en studentlägenhet krävs det att du har blivit antagen till en utbildning och därför kan du först söka lägenhet när du fått ditt antagningsbesked, det hindrar dig inte från att ha rekat vad som finns innan dess dock. Utöver studentlägenheter finns privata fastighetsägare som har hyreslägenheter i Helsingborg.

Se lista över alla studentboenden i Helsingborg hos Studentstadenhelsingborg.se

4 korta tips när du söker boende

  • Var snabb på bollen – börja undersöka redan innan du fått ditt antagningsbesked.
  • Lista vad som är viktigast för dig och utgå från det i ditt letande. Är det storleken, hyran eller läget? Att ha tillgång till balkong eller studierum?
  • När du hittar studentlägenhet som passar dig så innebär att ”boka” att du tar den, det är inte bara en intresseanmälan.
  • Finns inga lediga studentlägenheter? Kolla Blocket och olika Facebookgrupper. Där kan du hitta många andrahandsboenden att välja mellan.

Titta in i en studentlägenhet på Bryggaregatans studentboende