Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samarbeta med forskare och lärare

Gränsöverskridande samarbeten är viktiga för att hitta lösningar på vår tids stora samhällsutmaningar. Därför är tillämpad forskning i nära samverkan mellan stad, universitet, näringsliv och organisationer prioriterat på Campus Helsingborg. Behöver er organisation utvecklas eller stöd i en komplex utmaning? Dra nytta av forskares kompetens för nya idéer och arbetssätt.

Det finns en rad olika sätt att samarbeta med våra forskare och lärare. I listan nedan följer några former för samverkan: 

Forskningsprojekt

Ett av de vanligaste och mest givande sätten att samverka med forskare är att starta upp eller bli en partner i ett forskningsprojekt. Forskningsprojekt kan löpa på kortare perioder om några månader till längre perioder över flera år. Strukturen och omfånget på projektet beror på kontext, finansiering och problemformulering.

Ett vanligt sätt är att söka gemensam extern finansiering genom statliga myndigheter och andra finansiärer. Läs mer på deras respektive webbplatser nedan. 

Kontakta oss om du som företag, kommun eller organisation är intresserad av att komma i kontakt med forskare på Lunds universitet Campus Helsingborg för att sondera möjligheterna att starta eller bli partner i ett forskningsprojekt.

Innovations och utvecklingsprojekt

Lunds universitet är ett innovativt universitet. I över 300 år har forskare från Lund gjort upptäckter som öppnat nya dörrar för miljoner människor världen över och fått stor betydelse för omvärlden. Två av dessa är ultraljudsdiagnostik och Bluetooth-tekniken.

Läs mer om dessa upptäckter på Lunds universitets webbplats

Innovations- och utvecklingsprojekt kan löpa på kortare perioder om några månader till längre perioder över flera år. Strukturen och omfånget på projektet beror på kontext, finansiering och problemformulering. Kontakta oss om du som företag, kommun eller organisation är intresserad av att komma i kontakt med forskare och lärare på Lunds universitet Campus Helsingborg för att utforska möjligheterna att starta eller bli partner i ett innovations- eller utvecklingsprojekt. 

Expertstöd för specifika behov

Många forskare och lärare på Lunds universitet Campus Helsingborg är nationellt ledande experter inom sina ämnesområden.

Kontakta gärna oss om du är osäker på vilken person som besitter den expertis du letar efter på Campus Helsingborg. 

Helsingborg Innovation District (HID)

Lunds universitet Campus Helsingborg är tillsammans med Helsingborgs stad och Region Skåne grundare av Helsingborg Innovation District (HID). Det är en infrastruktur för innovation i Nordvästra Skåne som syftar till att stärka och utveckla innovationsförmågan i Helsingborg och Skåne. Du som företag, organisation, enskild entreprenör eller kulturutövare är välkommen att komma i kontakt med HID genom oss på Campus Helsingborg. 

Läs mer om uppstarten av HID

Portättfoto Magnus Adenskog. Foto.

Kontakta oss

Om du vill undersöka möjligheterna till samverkan, kontakta Campus Helsingborgs Samverkansansvarig Magnus Adenskog. 

Epost: magnus [dot] adenskog [at] ch [dot] lu [dot] se
Telefon: 042-35 66 05, 072-450 17 41