Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskningsevenemang

På och omkring Campus Helsingborg sker ofta arrangemang eller sammanhang där allmänheten kan ta del av forskning och lyssna på forskare från Lunds universitet. Målet är att synliggöra forskningen och göra den tillgänglig för så många fler. Det kan handla om event, konferenser eller poddar.

HBG Live

HBG Live är en öppen talkshow, som berör aktuella frågor i samhällsdebatten med utgångspunkt i ett regionalt perspektiv. Under fyra tillfällen per år bjuds intresserad allmänhet in till att delta i samtal där kunskap, dialog och reflektion står i fokus. Evenemanget görs i samarbete med Helsingborgs dagblad. HBG Live finns också som podd där du kan ta del av samtalen i efterhand.

Logotyp för HBG Live på svart vitt foto. Foto.

Forskningsfestivalen Our Future City

Under fyra dagar i juni 2022 ägde forskningsfestivalen Our Future City rum på Campus Helsingborgs innergård. Evenemanget arrangerades under stadsmässan H22 i Helsingborg. Festivalen bestod av ett gediget program där forskare från Lunds universitet diskuterade framtidens hållbara städer och samhällen. Varje dag hade ett eget tema: 

  • Deltagande och motstånd bland medborgare
  • Grön urban tillväxt och hållbar ekonomi
  • Brådskande utmaningar för framtidens stad
  • Stadens utveckling och förfall

 

Samtal från forskningsfestivalen

Flera av programpunkterna filmades och finns tillgängliga att se i efterhand. 

Kollage från forskningsfestivalen Our Future City. Bild.
Så kan avloppsvatten skapa ett hållbart samhälle
Medborgardialog och social hållbarhet
En både flexibel och långsiktig hälso- och sjukvård - går det?
Så ställer vi om till hållbar e handel
Så kan konsten att lyssna lyfta en organisation
Fredagsmagasinet 10 juni 2022 – Hållbara städer

Poddar med forskare 

Forskare verksamma på Campus Helsingborg medverkar ofta i andras eller egna poddar.