Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samarbeta med studenter

Söker din organisation nya perspektiv på lösningar och problem, eller är ni på jakt efter framtida kompetens? På Campus Helsingborg samlas 4000 studenter från olika utbildningar och länder. Genom nära samverkan med omgivande samhället blir studenterna rustade för sitt arbetsliv.

Som företag och organisation kan ni som komma i kontakt med studenter på flera olika sätt:

Examensarbeten och studentprojekt

Examensarbeten är en av de mest upparbetade formerna för samverkan där det finns formella strukturer för handledande lärare, studenter och deltagande organisationer. Examensarbeten är ett bra sätt att etablera en tidig kontakt med studenter som är i slutet av sin utbildning och som inom ett år ska ut på arbetsmarknaden.

De flesta av utbildningarna på Campus Helsingborg har lång erfarenhet av att samverka med näringsliv och offentlig sektor kring examensarbeten och det är ofta uppskattat av såväl studenter som organisationer.

Praktik och verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Att kombinera teori med praktiskt arbete och få erfarenheter, kunskaper och färdigheter till sitt framtida yrkesliv ingår i de flesta utbildningsprogram på Campus Helsingborg. Formerna för de praktiska inslagen kan variera mellan utbildningarna. 

Gästföreläsare

Det är viktigt för Lunds universitet att kunna erbjuda våra studenter den senaste utvecklingen i praktiken ute på företag, myndigheter och organisationer. Därför bjuder vi ofta in gästföreläsare på våra kurser som ger en god inblick i vad som händer just nu i arbetslivet. Ofta brukar våra gästföreläsare ha en etablerad relation till universitetet genom forskningsprojekt, examensarbeten eller liknande samverkan. Kontakta oss gärna för med frågor som rör intresse att komma till oss som gästföreläsare.

Arbetsmarknadsdagar

Att delta i universitetets arbetsmarknadsdagar är en mycket bra möjlighet att visa upp sin verksamhet för studenter. Lunds universitet har flera olika evenemang kopplade till näringslivet och vid Campus Helsingborg anordnas varje år arbetsmarknadsdagarna Agora-dagen och MässING. Mer information om respektive arbetsmarknadsdag finns att läsa på deras webbplatser.

Nätverk för företag och organisationer

Campus Vänner

Campus Vänner är en lokal organisation som verkar för bästa möjliga utbyte mellan studenter på Campus Helsingborg och näringslivet i NV skåne. De är brobyggaren mellan studenter och företag – allt för att studenter eller företagare, ska kunna skapa inspirerande och betydelsefulla kontakter för framtiden.

Sustainalink

Genom Sustainalink kan företag komma i kontakt med studenter för att samarbeta kring projekt och hållbarhetsutmaningar. 

Annonsera jobb eller hyr in konsult 

Lunds universitets jobb- och karriärportal Career Hub

I vår jobb- och karriärportal Career Hub kan du som är arbetsgivare kostnadsfritt lägga in exempelvis lediga jobb, trainee- och praktikplatser och förslag till examensarbeten. Du har även möjlighet att använda en betalningstjänst för att rikta din information till bestämda studenter efter utbildning, demografi, kompetenser med mera.

Annonsera kostnadsfritt för Lunds universitets studenter via Career Hub

Lunicore studentkonsultbolag

Vårt studentkonsultbolag Lunicore utför kvalificerade uppdrag med särskilt fokus på affärsområdena IT och management. Lunicore arbetar i dag med alltifrån forskningsintensiva startup-bolag till stora väletablerade bolag såsom E.ON, Gambro, Inwido och Lantmännen.

Lunicores webbplats

Samarbete med studentkårer- och föreningar

På Campus Helsingborg finns flera aktiva kårer och föreningar som själva arbetar med samverkan och kontakter med näringslivet. Läs mer och kom i kontakt med dem nedan: 

Portättfoto Magnus Adenskog. Foto.

Kontakta oss

Om du vill undersöka möjligheterna till samverkan, kontakta Campus Helsingborgs Samverkansansvarig Magnus Adenskog. 

Epost: magnus [dot] adenskog [at] ch [dot] lu [dot] se
Telefon: 042-35 66 05, 072-450 17 41