Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Jobb, stipendier och projekt

Som student finns det flera möjligheter att söka stipendium, bygga nätverk, starta företag eller jobba extra. Det finns många resurser för dig att kunna förverkliga idéer och drömmar under studietiden.

Vill du söka stipendier?

Som student har du möjlighet att söka stipendier för olika projekt och skeenden under din studietid. Läs mer om de olika möjligheterna nedan.

Stipendier delas ut efter olika kriterier: till exempel utifrån vilka ämnen och på vilken nivå du läser, om du ska läsa utomlands eller kommer från ett visst landskap. På Lunds universitets webbplats finns mer information om vilka typer av stipendier som finns, hur du söker dem och vilka kriterier som ställs för olika stipendier.

Lunds universitets webbplats med information om olika stipendier

Varje år delar Helsingborgs stad ut stipendier för utbildnings- och forskningsprojekt, där du som student på Campus kan söka stipendier för att åka till Helsingborgs vänorter.

Detaljerad information om Helsingborgs stads stipendier på deras webbplats

Två gånger om året delar Campus Vänner ut stipendier till studenter på Campus Helsingborg som leder projekt som skapar ett mervärde för medlemsföretag, studenter, staden eller Campus Helsingborg. På Campus Vänners webbplats finns mer information om vilka typer av projekt som kan beröras och hur du söker dem.

Campus Vänners webbplats med information om stipendier

Vill du driva ett projekt?

Utforska möjligheten att förverkliga dina projektidéer. Hitta resurser, finansiering och stöd för att ta ditt projekt till nästa nivå och skapa verklig förändring.

Sustainalink ger dig som student möjlighet att genomföra projekt som bidrar till en hållbar utveckling på företag, kommuner och andra organisationer runt om i Skåne.

Mer information hittar du på Sustainalinks webbplats

Visionsfonden är till för dig som har stora och små idéer för att utveckla och förändra Helsingborg. Alla projekt bedöms utifrån den potentiella samhällsnyttan i staden och hur nytt projektet är för Helsingborg.

Detaljerad information om Visionsfonden på Helsingborg stads webbplats

Vill du starta eget eller utveckla en affärsidé?

Få stöd och vägledning för att starta ditt eget företag eller utveckla en befintlig affärsidé. Upptäck resurser, nätverk och finansieringsmöjligheter för att lyckas i näringslivet.

NyföretagarCentrum ger dig som funderar på att starta eget företag – eller redan har startat – kostnadsfri rådgivning. Vi har erfarna rådgivare som hjälper dig med din affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring eller vad du vill som rör ditt företagande.

NyföretagarCentrums webbplats

VentureLab är en del av Lunds universitet som riktar sig till studenter och arbetar för att uppmuntra entreprenörskap och hjälpa studenter och nyexaminerade som som vill utveckla en affärsidé eller starta eget. VentureLab erbjuder inspirationsaktiviteter, idé- och affärsutveckling och driver en studentinkubator på Mindpark i Helsingborg och Ideon i Lund.

VentureLabs webbplats

Leapfrogs, som drivs av LU Innovation, ger dig möjlighet att arbeta heltid med din affärsidé under tre månader med ekonomiskt stöd motsvarande CSN. Under projekttiden får du möjlighet att fokusera på arbetet med din idé och förhoppningsvis ta ett språng i utvecklingen av projektet.

Leapfrogs webbplats 

LU Innovations webbplats

E-commerce Park i Helsingborg har den första inkubatorn i Sverige som enbart är inriktad på e-handel. Bolaget är ett e-handelskluster beläget i Helsingborg, som sedan starten 2015 arbetar för att stärka e-handelsscenen i Sverige.

E-commerce Parks webbplats

Vill du hitta ett jobb vid sidan av studierna?

Upptäck möjligheter till deltidsjobb som kompletterar dina studier och erbjuder flexibilitet och erfarenheter inom arbetslivet.

Lunds universitet har en egen jobb- och karriärportal, MyCareer. Genom att registrera dig får du tillgång till jobb, ex-jobb, praktik- och traineeplatser i Sverige och internationellt.

MyCareers webbplats

Lunicore söker drivna studenter vid Lunds universitet med erfarenhet av att arbeta i grupp. Att arbeta som konsult vid sidan om studierna kan ge värdefulla erfarenheter inför en framtida karriär. Lunicore har kontor i Lund och Helsingborg.

Lunicore Student Consultings webbplats

Vill du nätverka och gå på events?

Utforska spännande möjligheter att nätverka och delta i evenemang som berikar din studietid och ger dig värdefulla kontakter och erfarenheter.

Campus Vänner är en viktig brobyggare mellan företag och studenter på Campus. Genom att anordna projektsamarbeten, nätverksträffar, workshops och andra spännande events skapar de möjligheter till samarbete och värdefulla erfarenheter för båda parterna.

För vidare information se Campus Vänners webbplats

MiH Student arrangerar evenemang där du som student får möjlighet att mingla och nätverka med personer från näringslivet i regionen. Medverka på olika träffar och föreläsningar som berör teman och ämnen som hållbar affärsutveckling, entreprenörskap, marknadsföring, kommunikation, innovationer och trendspaningar.

Se MiH Students webbplats för mer information