Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Är mänskliga rättigheter politik idag?

Svart vitt foto i stadsmiljö med HBG Live logo. Foto.

Den 22 november arrangerar Campus Helsingborg tillsammans med Helsingborgs Dagblad årets sista HBG Live, denna gång med fokus på mänskliga rättigheter, vad som händer när mänskliga rättigheter politiseras och hur olika organisationer arbetar.

För de allra flesta medborgare i demokratier är det en självklarhet att stå upp för mänskliga rättigheter, i synnerhet i tider av krig och kriser. Men vad händer när mänskliga rättigheter politiseras? Håller synen på att förändras? Och hur arbetar olika organisationer mer praktiskt? Dessa frågor kommer kvällens panel bestående av forskare och inbjudna gäster tillsammans med Heidi Avellan att kasta ljus på. 

Dörrarna öppnas 17.30 för er som vill mingla och köpa något från baren. Samtalet börjar 18.00, som publik kan du delta genom att ställa frågor. Varmt välkomna!

Kvällens panel: 

  • Lena Halldenius, professor i Mänskliga rättigheter vid Lunds universitet
  • Jon Pettersson, ordförande för Franzwagner sällskapet
  • Lena Hansson, kommunikatör på biståndsorganisationen Diakonia 
  • Heidi Avellan, moderator, chefredaktör på Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.

Anmälningssida för HBG Live 22 november