Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Helsingborgs nya innovationsdistrikt tar form

HEIDI-loggan över en bild på Oceanhamnen. Bild.
"Med Helsingborg Innovation District (HEIDI) skapar vi en plats med internationell dragningskraft som ökar attraktiviteten för studenter och forskare, både nuvarande och framtida" säger Charlotta Johnsson, rektor för Campus Helsingborg, Lunds universitet.

Helsingborg Innovation District (HEIDI). Det är namnet på det nya innovationsdistrikt som nu tar form i Oceanhamnen med sikte på att etablera Helsingborg på den nationella och internationella innovationskartan. Lunds universitet och Campus Helsingborg är med på resan.

Det nya innovationsdistriktet ska skapa förutsättningar för nya innovationer att uppstå, bland annat genom att koppla ihop olika aktörer och fungera som katalysator för att nya innovativa lösningar skapas som bidrar till ökad hållbar tillväxt i regionen. Målet är att bli en internationellt ledande mötesplats för näringslivets, akademins och det offentligas innovationsarbete.    

– Som en av Europas mest innovativa städer utmanar vi ständigt gränserna för vad en stad kan göra. Nytänkande och entreprenörskap ska genomsyra allt vi gör. Nu tar vi nästa steg på resan i samarbete med akademi och näringsliv för att öka innovationskraften i regionen, säger Christian Orsing (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg. 

Initiativtagare till Helsingborg Innovation District (HEIDI) är Helsingborgs stad, Region Skåne, Lunds universitet samt centrala näringslivsaktörer. Syftet är att skapa en gemensam arena som främjar innovationssamarbeten för nya smarta lösningar och affärsidéer, inte minst kopplade till de klimatutmaningar vi står inför. 

Det fysiska distriktet utgår från Helsingborg C i norr och sträcker sig söderut via Oceanhamnen till området där Campus Helsingborg och RecoLab är beläget. Helsingborg Innovation District (HEIDI) är till för alla typer av aktörer verksamma inom innovation.

– Framtidens kunskapssamhälle är beroende av nya tankar och idéer. Det är viktigt att såväl avancerad forskning som nyskapande idéer och kreativitet kommer till nytta i samhället i form av innovationer. Med Helsingborg Innovation District (HEIDI) skapar vi en plats med internationell dragningskraft som ökar attraktiviteten för studenter och forskare, både nuvarande och framtida, säger Charlotta Johnsson, rektor för Campus Helsingborg, Lunds universitet. 

Redan idag är ett flertal innovativa företag som Resurs Bank, Lindab och Robot Minds, techhubben Hetch och coworking-konceptet Mindpark verksamma i platsen för innovationsdistriktet utöver Lunds universitet Campus Helsingborg. Inom kort kommer även stadens nya innovationsavdelning Center för innovation att etablera sig i området.

Läs pressmeddelandet från Helsingborgs stad här: https://www.mynewsdesk.com/se/helsingborg/pressreleases/helsingborgs-nya-innovationsdistrikt-tar-form-3236557 

Fakta: Helsingborg Innovation District (HEIDI)

•    Ambitionen med Helsingborg Innovation District (HEIDI) är att skapa en globalt ledande mötesplats för innovation för aktörer inom näringsliv, akademi, städer och institutioner.
•    Initiativtagare till Helsingborg Innovation District (HEIDI) är Helsingborgs stad, Region Skåne, Lunds universitet samt centrala näringslivsaktörer.
•    Ett innovationsdistrikt är ett geografiskt område centralt i en stad där ledande institutioner som universitet, stora företag och offentlig verksamhet samexisterar med företag, inkubatorer, acceleratorer och det omgärdande samhället. 
•    Helsingborg Innovation District (HEIDI) utgår från Helsingborg C i norr och sträcker sig söderut via Oceanhamnen till området där Campus Helsingborg och RecoLab är beläget