Hoppa till huvudinnehåll

Livet som student

Livet som student

För dig som studerar vid Lunds universitet, Campus Helsingborg finns det väldigt bra möjligheter till samarbete med näringslivet, utlandsstudier och ett aktivt studentliv. I Helsingborg, som är en ung och växande studentstad, finns det goda studentlivet alltid runt hörnet. 

  Studentlivet i Helsingborg

  Studietiden är en buffé av äventyr och möjligheter, det finns något för alla! Studentlivet i Helsingborg är familjärt och du kommer träffa studenter från flera olika utbildningar och delar av världen. 

  Studentkårer och studentföreningar

  Upptäck Helsingborg som studentstad på Studentstadenhelsingborg.se

  Närhet till näringslivet

  Som student på Campus Helsingborg har du chansen att skapa kontakter med näringsliv och organisationer under studietiden.

  Samarbete med näringslivet och stipendier

  Praktisk information

  Studentkonto och passerkort

  Som student vid Lunds universitet tilldelas du ett studentkonto som består av användarnamn och lösenord. Studentkontot ger dig tillgång till bland annat e-post, fillager, passerkort, flera datasalar och bibliotekens nättjänster.

  Studentkonto och passerkort på Campus Helsingborg

  Bibliotek

  På Campus Helsingborgs bibliotek får du tillgång till kursböcker, referenslitteratur, dagstidningar, tidskrifter och elektroniskt material. Här finns också datorer, studieplatser och läsrum.

  Bibliotekets webbplats

  Hitta på Campusområdet

  Få en överblick över de olika byggnaderna, var du kan köpa lunch och vilka som är de bästa pluggplatserna. 

  Rundtur på Campus Helsingborg

   

  IT support

  LU ServiceDesk erbjuder support mellan kl 08.00-17.00 helgfri måndag till fredag. Ärenden tas emot via självbetjäningsportal, telefon och mail. Det finns ingen walk-in-desk att tillgå.

  LU ServiceDesk
  Självbetjäningsportal: support.lu.se
  Tel. 046-222 90 00
  servicedesk@lu.se

  Sidansvarig: sanna.trygg@ch.lu.se | 2021-04-29