Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

”Campus ligger nära till allt”

Porträtt av Bayan, intervjuad i artikeln. Foto.

Bayan läser första året på socionomprogrammet och kände redan efter två veckor på utbildningen att det var rätt för henne. Hon gillar stämningen på Campus och sitter gärna och pluggar med utsikt över havet.

Varför valde du din utbildning och vad vill du göra efter?

Jag valde just socionomprogrammet eftersom jag brinner för att möta människor och vill hjälpa dem att lösa deras sociala problem. Efter examen vill jag först jobba några år och sedan specialisera mig som kurator inom hälso- och sjukvård eller utbilda mig till psykoterapeut. 

Hur ska man tänka inför sitt val? 

Mitt tips till personer som har svårt att bestämma sig är att de ska våga att ta steget att börja plugga. Jag själv var osäker på om jag skulle välja socionomprogrammet, men redan efter två veckor märkte jag att det var rätt för mig! De som vill börja socionomprogrammet ska vara redo att grupparbeta, lyssna på varandra och kunna dela med sig av sin kunskap. 

Vad är det roligaste hittills och vad ser du framemot under utbildningen? 

Det roligaste på programmet är att vi får träffa brukare som delar med sig av sina erfarenheter. Något som jag ser framemot på programmet är praktisera på termin 7, men också att få kunskap om socialt arbete i allmänhet. 

Vad har varit den största omställningen för dig? 

Den största utmaningen för mig har varit att komma in i livet som student, som ny student vet man inte riktigt hur man ska tänka med föreläsningar och böcker inför tentan. Det som skiljer sig mellan att plugga på gymnasiet och universitetet är att man behöver ha mer självdisciplin, ingen säger till dig vad du ska göra utan du själv ska ta det ansvaret. 

Hur är det att plugga på Campus Helsingborg? 

Stämningen på Campus är jättemysig! alla studenter kan sitta och plugga i lugn och ro. Antingen tillsammans eller i tysta rum. Det bästa pluggstället på Campus är den sjunde våningen. Det är en magisk utsikt, man ser både havet och nästan hela Helsingborg. 


Vilka är dina topp 3 anledningar att börja plugga på Campus Helsingborg? 

1. Campus Helsingborg är Lunds universitet som är ett av de bästa universiteten i landet.
2. Det är lätt att få boende här, som också ligger nära Campus. 
3. Campus ligger nära till allt! Det finns många kul aktiviteter att göra med sina vänner, caféer och restauranger.