Hoppa till huvudinnehåll

HBG Live

HBG Live

HBG Live är en öppen talkshow, som berör aktuella frågor i samhällsdebatten med utgångspunkt i ett regionalt perspektiv. Under fyra tillfällen per år bjuds intresserad allmänhet in till att delta i samtal där kunskap, dialog och reflektion står i fokus. Evenemanget görs i samarbete med Helsingborgs dagblad. 

Nästa HBG Live: 11 oktober 2023

Handelsstaden Helsingborg?

Helsingborg har alltid förknippats med handel, logistik och transporter. Idag är nästan en fjärdedel av alla arbetstillfällen kopplade till dessa sektorer och de fortsätter att växa. Samtidigt lever vi i en tid av förändring och stadens identitet är inte längre lika tydlig. Är Helsingborg ens en handelsstad idag? Och vad vill Helsingborg vara i framtiden?

Välkommen till ett samtal om Helsingborgs identitet, nutid och framtid där vi tillsammans med gäster från universitetet, näringslivet och staden gräver djupare i frågorna.  Dörrarna öppnas 17.30 för er som vill mingla och köpa något från baren. Samtalet börjar 18.00, som publik kan du delta genom att ställa frågor. Vi ses där!

Anmäl dig till HBG Live 11 oktober

Lyssna på podden HBG Live

Djupdyk i aktuella samhällsfrågor, fenomen och forskning från samtalen som sker under talkshowen HBG Live. Under ledning av Heidi Avellan, politisk chefredaktör på Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad får vi lyssna till forskare från Lunds universitet som tillsammans med inbjudna gäster lyfter en rad angelägna ämnen. Sätt en prenumeration i din spelare för att få koll på de senaste avsnitten. 

Lyssna på de första avsnitten

Tidigare HBG Live 

HBG Live arrangeras fyra gånger per år och har behandlat teman som:

Kontakt

Magnus Adenskog

Samverkansansvarig
Tel. 042-35 66 05,
tel. 072-450 17 41
magnus.adenskog@ch.lu.se

Om HBG Live

HBG Live har sedan starten 2018 visat att det finns ett stort intresse från allmänhet, arbetsgivare och föreningsliv att ta del av forskningsbaserade samtal. Evenemanget har lockat fler än hundra besökare per tillfälle och bidragit till en offentlig diskussion, både bland besökare och i lokala medier. Det startade som ett samverkansprojekt mellan tre parter: Lunds universitet - Campus Helsingborg, Helsingborgs Dagblad och Helsingborg stad. Tanken bakom konceptet är att Lunds universitet tillsammans med andra samhällsaktörer skapar en arena för aktuella samhällsfrågor och att forskningen får en naturlig ingång i samhällsdebatten.


Sidansvarig: julia.luttrup@ch.lu.se | 2023-02-23